Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Biztosts

A turistk negyede biztostja magt

2007.05.03

 A turistk negyede biztostja magt Tzbl kevesebb, mint hrom magyar kt utazsi biztostst, amikor hosszabb-rvidebb utazsra indul - derlt ki a GfK Hungria legjabb – 2007 februrjban mintegy 1000 f megkrdezsvel kszlt – felmrsnek eredmnyeibl.

Inkbb kockztatunk

A felmrst megelz egy vben a felntt lakossg negyede tett hosszabb-rvidebb idre utazst. Az sszes megkrdezett 12 szzalka nyilatkozott gy, hogy ezen id alatt klfldn is jrt. A megkrdezetteknek viszont csak mintegy 7 szzalka vlaszolta, hogy az elmlt egy vben ignybe vett utasbiztostsi szolgltatst.

Ez az sszes utaz kevesebb, mint 30 szzalka, s mg a klfldre utazknak is csak kevesebb, mint 50 szzalka. A magyar turistk nagyobb hnyada teht inkbb vllalja a poggysz elvesztsbl, srlsbl, az esetleges baleset vagy betegsg miatti orvosi elltsbl szrmaz krokat, minthogy napi nhny szz forintos biztostst kssn.

Sttus, nem s kpzettsg fggvnye

A legaktvabban a 40–59 v felettiek gondoskodnak elre utazsuk biztonsgrl. rdekes, hogy minl magasabb vagyoni sttusszal s iskolai vgzettsggel rendelkezik valaki, annl inkbb gondol a biztonsgra is, mikzben a szernyebb anyagi krlmnyek kztt l, alacsonyabb kpzettsg turistk vllalnak nagyobb rizikt.

A felmrs eredmnyeibl az is kitnik, hogy rdekes mdon a frfiak elreltbbak, mint a hlgyek, s hogy a megyeszkhelyen lk a legkrltekintbbek az utazsaik sorn.
vissza
 

Partnereink

Hirdetsek