Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Biztosts

Tbbmillirdos marketing 800 ezer autsrt

2008.10.21

Tbbmillirdos marketing 800 ezer autsrt A djak vek ta tart folyamatos s erteljes cskkense az idei kampnyban mr vrhatan nem folytatdik. Noha a vltssal megtakarthat sszegek nagysga kisebb lesz, mint a korbbi vekben, a CLB arra szmt, hogy szmos tnyez miatt minden eddigit meghalad majd a biztostst vltk szma. „Az internetpenetrci emelkedse, az aktv marketing, illetve a korbbi MV-gyfelek zmnek jabb vltsa egyttesen akr a 800 ezres tartomnyba is emelheti az j ktsek szmt” – sszegzi a legfontosabb tnyezket Bravik Attila, a CLB gyviteli igazgatja.

Az internet-hozzfrsek szma fl v alatt jabb 5 szzalkponttal emelkedett, s mra mr a 15-69 ves korosztlybl mintegy 3,1 milli ember hasznlja az internetet legalbb heti rendszeressggel. A bizalom is ersdik az internet irnt, egyre tbben vsrolnak termket s szolgltatst a vilghln.

Az elzetes foglalsok adatai alapjn novemberben a biztosttrsasgok s nagy online alkuszok mdiavsrlsi kltsgei (tv, rdi, print, internet) sszesen tbb millird forintot tesznek majd ki. A harc hevessgt jl mutatja, hogy egyes felleteket mr 2007-ben lefoglaltak, s sok cg mr a mlt hten online akcikba kezdett. A CLB kifizeti a teljes ves ktelez biztostst mindazoknak, akik helyesen megtippelik az autjukra kthet jv vi legolcsbb biztostst. A Generali Biztost kzlekedsbiztonsgi videoplyzatot hirdetett. A Genertel ajndkokra vlthat pontokat, mg a Netrisk sorsjegyeket knl az oldalain prblkoz, illetve j rdekldket hoz ltogatknak.

A MV BE megsznse nyomn vkzben kzel 160 ezer ktelez esetben kellett az gyfeleknek biztostt vltaniuk. Mivel k augusztusban nem kaphattk meg a kampnyban elrhet idszakos kedvezmnyeket, ezrt a www.biztositastipp.hu oldal adatai szerint a novemberi tlagos 30-32 ezer forintos ves djjal szemben 42-48 ezer forintos djjal tudtak csak szerzdni. Ezek az gyfelek a novemberi vltssal elrelthatan 15-20 ezer forintot sprolhatnak, vagyis ezt a lehetsget nagy esllyel ki is fogjk hasznlni.

A CLB vrakozsa szerint az sszes vlts mintegy 40-50 szzalka, vagyis kzel 400 ezer szerzdskts a ngy nagy online alkusz rendszern keresztl zajlik majd. Az alkuszok is egyre tbbet kltenek reklmra, s a rendszereik gyorsasga valamint biztonsga egyre tbb autst gyz meg arrl, hogy rdemes ignybe venni ezt az ingyenes szolgltatst.
Tbb piaci szerepl is emelked novemberi djakat prognosztizlt a MV megsznse nyomn. Szintn a nvekeds irnyba hat a pnzgyi vlsghoz kapcsold bizonytalansg: a djakkal a biztostknak tbb mint egy vvel elre kell kalkullniuk, s a forintrfolyam miatt is megnveked kockzatot valamilyen mdon knytelenek berazni. Az alkuszcg mindezek ellenre sem vrja az tlagdjak meredek emelkedst, azok sszessgkben a tavalyi szint kzelben maradnak - csupn a biztostk megoszlsa fog eltrni. Az j szereplknek ugyanis (MKB, Wabard) mindenkppen olyan djat kell knlniuk, hogy a rentbilis mkds biztostsa rdekben legalbb 20-25 ezer szerzdst szerezzenek.

A kedvezmnyek szma biztosan cskkenni, mg mrtkk esetleg nni fog. Az elmlt vek gyakorlata ugyanis bebizonytotta, hogy a kedvezmnyek szmnak nvelse nem hoz jelents szm gyfelet, ugyanakkor bonyoltja az adminisztrcit. Vrhatan jelentsebb mrtk lesz a gyerekkedvezmny, amit olyan trsasgok is bevezetnek, amelyek azt korbban nem alkalmaztk. A Genertel ltal alkalmazott megellegezett (de krkifizetsnl azonnal elveszthet) krmentessgi kedvezmny most ms trsasgoknl is megjelenhet, s nhny biztost az egyes bonusz-fokozatokhoz tartoz kedvezmnyszorzkat is jelentsen mdosthatja.

A vrhat piaci fejlemnyek elrejelzshez rdemes a tavalyi adatokbl kiindulni. Az elz vi kampnyban a korbbinl egyenletesebben oszlottak meg az j szerzdsek a biztostk kztt. Immr nem egy biztost vitte a teljes piac 40-50 szzalkt, hanem tbb nyertes szletett, s egy szles kzpmezny alakult ki. A tavalyi kampnyt az jonnan megjelen Genertel, a 40 szzalkos gyerekkedvezmnyt knl AEGON, illetve a fvrosban s nagyobb vrosokban, valamint a nagyobb hengerrtartalm gpjrmvek kategrijban tarol KBE egyttesen nyert: az sszes szerzds 55-60 szzalkt vittk el.
Az MKB Biztost mr tavaly novemberben meghirdette a tarifit, de szerzdseket mg nem fogadhatott be a kampnyidszakban, gy az els nagy megmrettetsre gyakorlatilag most kerl majd sor. A CLB szerint a 2008-as vet arra hasznltk fel, hogy az igazi dmping eltt kialaktottk a biztonsgos gymenet feltteleit. Br mkdsi engedlynek megszerzse a mai napig folyamatban van, piaci hrek szerint a Wberer Gyrgy ltal fmjelzett Wabard Biztost is elindul novemberben. Mindkt trsasg rszrl vrhat, hogy kedvez djakkal prblnak minl tbb gyfelet megszerezni

A Genertel mindenkppen ebbe a kategriba sorolhat. Tavaly kedvezmnyes djaival mintegy 75-80 ezer szerzdst szerzett, ezrt kisebb korrekcikon kvl a djstruktra jelentsebb megvltoztatsra nincsen semmi oka. A KBE a tbbi biztostt ismt egy hnappal megelzve hirdette meg a tavaly novemberi djval megegyez tarifit, gy azok az autsok, akik elgedettek a KBE djszintjvel, mr most dnthetnek a KBE mellett. Persze rdemes lehet kivrni a KBE vgleges djhirdetst, mert a legszlesebb krt rint. kategrikban az elmlt vben a novemberi dj mg kedvezbb lett. Azokban a szegmensekben, ahol eddig is ers volt, a KBE vrhatan tovbbi gyfeleket fog szerezni.

Az vkzi tktsek mr bebizonytottk, hogy a MV megsznse nem okozott bizalomvesztst a biztostsi egyesletek irnt, gy a KBE mellett a TIR-nek sem kell attl tartania, hogy gyfeleik elfordulnnak tlk. A j krhnyadnak is ksznheten az AEGON valsznleg folytatja az vek ta megfigyelhet tudatos zletpolitikjt: a gyermekkedvezmnyt megtartva pozitvan fogja zrni az idei kampnyt is.

Tavalyhoz kpest sokkal nagyobb az a krt, amelynek stratgijt nagyon nehz elre kiszmtani. Kzttk van az Allianz, amelyik minden vben kpes valami jat kitallni. Az Uniqa fleg azrt kiszmthatatlan, mivel egyes vekben nagyon kedvez djakkal jelenik meg a piacon, mskor teljesen eltr djszintet alkalmaz.

Mra a ktelez kampnyt minden biztost igyekszik nagyon komolyan venni. A klnbz szegmenseket mindenki ms-ms, fltve titkolt taktikval igyekszik meghdtani. Arra a tbbi biztost (Garancia, Generali-Providencia, Groupama, K&H, Posta, Signal, Union) esetben is nagy esllyel szmthatunk, hogy krhnyaduk fggvnyben igyekeznek majd – ellenslyozand az amgy is cskken gpjrmeladsok okozta kiesseket - a tulajdonosi elvrsoknak megfelel piacszerzst kzpontba helyez offenzv zletpolitikt kialaktani.

vissza
 

Partnereink

Hirdetsek