Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Karrier

Hol tanultak a vilg leggazdagabb emberei?

2008.07.01

Hol tanultak a vilg leggazdagabb emberei?A legtbb millirdost kpz egyetemekre csak minden harmadik vagy negyedik jelentkezt veszik fel, de olyan is elfordul, ahol 10-szeres a tljelentkezs. Az intzmnyek nemcsak kitn oktatst, hanem kiterjedt kapcsolatrendszert is adnak a dikoknak. Az zleti iskolk s az anyagi korltokat nem ismer kutatsok szintn hozzjrulnak a jvbeni sikeres befektetsekhez.

A Forbes magazin felmrse alapjn a legtbb millirdos a Harvard padjaibl kerlt ki. A Harvard az Egyeslt llamok legnagyobb presztzs felsoktatsi intzmnye. 35 millird dollros anyagi httere a leggazdagabb egyetemm teszi.

A magazin ltal sszelltott, a vilg millirdosait szmba vev listn 469 egyeslt llamokbeli mgns szerepel, ezek kzl tven legalbb egy diplomt szerzett a nvs egyetemen. Az intzmny olyan vgzs dikokkal bszklkedhet, mint Steve Ballmer, a Microsoft egyik vezetje vagy Michael Bloomberg, New York polgrmestere.

A kaliforniai Stanford University-t 30 millirdos tekintheti alma maternek. Az egyetem leghresebb dikjai Sergey Brin s Larry Page Google-alaptk, akik ma fejenknt 19 millird dollros bankszmlval rendelkeznek. Az internetmillirdosokon kvl szmos messen gazdag zletember szerezte meg itt a tudst. Az intzmnyt egy vastmgns, Leland Stanford alaptotta 1891-ben.

A Pennsylvaniai Egyetemen 27 millirdos szerzett diplomt, ebben nagy szerepe volt az intzmnyhez tartoz Wahrton Business Schoolnak. Olyan zletemberek tanultak itt, mint Donald Trump vagy Steven Cohen.

A Yale "mindssze" 19 mgnst nevelt ki, a Columbia University egykori dikjai kzl pedig 17 kerlt fel a Forbes vagyonlistjra.

Az intzmny zleti tagozatn vgzett a vilg jelenleg leggazdagabb embere, Warren Buffett is. A lista kvetez helyezettje a Princeton University, ahol 13 millirdos tanult, tbbek kztt az Amazon.com-ot ltrehoz Jeff Bezos is.

A New York-i s a Chicagi Egyetemen 10-10 millirdos vgzett. A Forbes ezenkvl hat olyan egyetemet emlt, ahonnan kikerlve 9 dik lett dollrmillirdos. A University of Southern California leghresebb dikja pldul Gerogre Lucas, a Csillagok Hborja "atyja".

vissza
 

Partnereink

Hirdetsek