Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Oktats

Az OKM ersten a tanrn kvli nevelsi formkat

2007.03.13

Az OKM ersten a tanrn kvli nevelsi formkatArat Gergely elmondta, hogy e tren szmos sikeres modell mkdik Magyarorszgon. Ezek kztt emltette az erdei iskolkat, amelyeken vente kzel 100 ezer dik vesz rszt, s a htrnyos helyzet tanulk iskoln kvli fejlesztst clz Tanoda-programot: 27 tanodra 500 milli forintot fordtanak.

Ide sorolta mg az koiskolkat, az intzmnyltogatsokat s a kirndulsokat is.

Az llamtitkr a jogszablyi httrrl azt mondta, hogy a kzoktatsi trvny tavaly decemberi mdostsval vilgoss tettk: az iskola feladata, joga s lehetsge, hogy milyen nem hagyomnyos oktatsi formkat szmt be a tantsi idkeretbe. Fontosnak tartotta ugyanakkor, hogy a tanrn kvli lehetsgek mgtt lljon tgondolt szakmai megfontols, ahogy ez az iskolk tbbsgnl gy is van.

Kitrt arra is, hogy a ktelez foglalkozsokat az iskolknak ingyen kell megszerveznik, pnzt csak a fakultatv programokrt lehet krni, s ezek anyagt az iskola nem krheti szmon. Arat Gergely az oktatsi rendszer eltt ll hvsok kz sorolta, hogy:sszhangot kell teremteni az iskolai s iskoln kvli nevels kztt, s emellett egyre fontosabb vlik az a tuds, ami felhasznlhat, jl konvertlhat kpessgre vlthat. Az llamtitkr a sokfajta knlatot nyjt oktatsi rendszer irnyba trtn elmozdulst szorgalmazott.

vissza
 

Partnereink

Hirdetsek