Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Utazs

Bnjunk vatosan az osztalkpaprokkal!

2007.04.05

 Bnjunk vatosan az osztalkpaprokkal! Az osztalkfizets napja utn a szelvny nlkl forg paprok ltalban kevesebbet rnek, de az elmlt vekben – a kedvez befekteti hangulatnak ksznheten – az osztalkot fizet trsasgok paprjainak rfolyama hamarosan visszatrt a fizetst megelz szintre, gy a kisbefektetk pnzknl maradhattak, s zsebre tehettk az osztalkot – vzolta az elvileg most is lehetsges, derlt forgatknyvet a FigyelNetnek Sarkadi Szab Kornl, a Cashline elemzje.

Amerika miatt aggdhatunk

A szakrt szerint most pont a befekteti hangulattal van problma, mert az inkbb bizonytalan, mintsem optimista vilgszerte, elssorban az amerikai gazdasgi nvekeds viszonylag magas inflci melletti lassulsa miatt. Az elemz szerint radsul a forint esetleges gyenglse is ronthatja az osztalkpaprok rfolyamt, erstve az amgy is borlt trendet.

Mindezek ellenre Sarkadi Szab Kornl azt javasolja, hogy kell bizalommal s vatosan rdemes lehet a Zwack, az ramszolgltatk, a Magyar Telekom s az llami Nyomda rszvnyeit megvsrolni osztalkfizets eltt.

A Zwack s a Telekom javallott leginkbb

A mintegy 7 szzalkos osztalkhozamot (adott rszvny osztalknak s rfolyamnak arnya – a szerk.) knl Zwack- s Magyar Telekom-rszvnyek els ltsra nem tnnek tl vonz befektetsnek, ha a hozamszintet a 10 ves llampaprok nagyjbl 6 szzalkos hozamhoz viszonytjuk – kezdte rtkelst Hegeds Csaba, viszont hozztette: cskken kamatkrnyezet esetn ez a hozamszint nem rossz, mrpedig az elemzi kar egysgesen kamatvgsokat vr a Magyar Nemzeti Banktl az v htralv rszben.

Az Inter-Eurpa Bank elemzje szerint az llami Nyomda paprjai most kiss tlrtkeltnek tnnek, ezrt osztalkfizets eltt mg cskkenhet rfolyamuk, vagyis a kisbefektetknek itt taln kivrsra rdemes jtszaniuk. A Zwacktl 1000 forint krli osztalkra szmt az elemz, gy a paprt most is rdemes lehet megvsrolni, mg a Magyar Telekom rszvnyei alulrtkeltek, gy kzp- s hossz tvon j befektetsnek tnnek – osztalkfizetstl fggetlenl.
vissza
 

Partnereink

Hirdetsek