Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Utazs

Kt magyar cg a vilg lvonalban

2007.04.05

 Kt magyar cg a vilg lvonalban Az rbevtel, az adzott eredmny, a cgvagyon s a tzsdei rtk alapjn sszelltott lista ln hrom bank, a Citigroup, a Bank of America s a HSBC ll. Az elit elitje szinte kizrlag pnzgyi szolgltatkbl s olajcgekbl ll: az els hsz trsasg kztt mindssze hrom van, amelyik – rszben legalbb – nem ezeken a terleteken tevkenykedik: a General Electric, a Toyota s a Wal-Mart.

A lista hetedik helyezettje, a 410 millird dollrral a legnagyobb tzsdei rtk cg cmt is elnyert ExxonMobil rte el a legnagyobb, kzel 40 millird dollros ves eredmnyt; nagyobb rbevtelt csak a Wal-Mart Stores produklt – igaz ugyan, hogy a cgvagyont tekintve az olajris az els tvenbe sem kerlt be.

A legnagyobb, kzel 2000 millird dollros eszkzllomnya a Barclaysnek van; a brit bank vrhatan egy ideig meg is rzi a vezet helyet, amennyiben a lista tizenharmadik helyn ll ABN Amro Holdingot is bekebelezi.

Az olaj- s gzipar a valdi aranybnya: a Forbes 2000 listn az gazatot 116 cg kpviseli; ezek egy v alatt sszesen kzel 3300 millird dollros forgalmat rtek el. A bankok 2800 millirdos bevtellel a msodik helyen llnak – a profitlistt azonban k vezetik: sszesen 380 millirdot knyveltek el, tbb mint 40 millird dollrral tbbet, mint az olaj- s gzipari risok.
vissza
 

Partnereink

Hirdetsek