Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Gazdasg

tfog razzia jhet a benzinkutakon

2023.04.25

Fogyasztói panasz nyomán az egyik vidéki városban vizsgálatot rendelt el a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több helyi töltállomás árképzése kapcsán – tudta meg a Világgazdaság. A GVH közlésébl arra lehet következtetni, hogy a folyamat itt nem áll meg, vagyis hamarosan újabb versenyhatósági intézkedések jönnek az üzemanyag-kiskereskedelem területén.

 

Jó hír az autósoknak, hogy a hét közepén a dízel és a benzin ára is csökkenhet. Lehetséges hatásai alapján a fogyasztók számára talán ennél is kedvezbb fejlemény, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a benzinkutakat is felvette az ellenrizend szereplk listájára. A versenyhatóság kiemelten figyeli az üzemanyag-kiskereskedelmi szektort. A GVH panaszeljárás keretében vizsgálatot indított az egyik vidéki város több töltállomása tekintetében– közölte a gazdasági hírportállal a szervezet sajtóosztálya.

A hatóságnál hozzátették: üdvözlik, hogy megindult a verseny, és a benzinkutakon is csökkenésnek indultak a fogyasztói árak. – A Gazdasági Versenyhivatal a tiszta verseny reként továbbra is mindent megtesz azért, hogy az infláció csökkenése a következ hónapokban is folytatódjon mind az élelmiszerek, mind az üzemanyagok területén. Ennek érdekében várhatók további hatósági intézkedések is – jegyezték meg sokat sejteten a GVH-nál.

 
 

A versenyhivatal közlése kapcsán érdemes feleleveníteni az üzemanyagok árának utóbbi idbeli mozgását. A drágulás már az orosz–ukrán háború eltt megindult, a kormány ezért 2021 novemberében ársapkát rakott az üzemanyagokra. A lakosság így nem szenvedte meg, amikor – 2022 júniusában – 780 forint fölé szökött a 95-ös átlagára, s azt sem, amikor a dízel literjéért 2022 októberében 850 forintnál is többet kértek. A rekordértékekhez képest mára jócskán visszaestek az árak, s az újabb csökkenésekkel bven 600 forint alá megy mindkétféle hajtóanyag ára.


vissza